Apple с първа официална снимка на iPhone 7

Компанията обяви кога ще представи новите си продукти

Apple с първа официална снимка на iPhone 7

Apple Inc. обяви датата на ежегодното събитие, на което технологичният гигант традиционно представя новите модели на продуктите си, пише MarketWatch.

Очаква се, че на 7 септември компанията ще покаже новите смартфони, които най-вероятно ще са iPhone 7, а също и обновените версии на други продукти. Apple изпрати на журналисти покана и публикува на сайта си информация за мероприятието, пишейки „Ще се видим на 7-ми” (See you on the 7th).

В мрежата вече се появиха много слухове около смартфоните от линията 7. Стана ясно само, че iPhone7 и iPhone 7 Plus ще са с по-голям размер на екрана, а също ще има и вариант с двойна камера iPhone 7 Pro, което ще позволи да се правят по-хубави и ярки снимки.


Все още не е потвърдено, но се очаква новият iPhone 7 да няма извод за слушалки. Това би бил един от най-противоречивите ходове на Apple. Вместо това, слушалките ще може да се включват в порта за светкавицата.

И двата смартфона се очаква да са с процесор A10: той е с по-високо ниво на производителността с 20-30% в сравнение с A9. Оперативната памет, според неофициални данни, за iPhone 7 ще бъде 2GB, а за iPhone 7 Plus – 3 GB.

Новите устройства ще работят с новата версия на операционната система iOS 10. Сред основните й подобрения са нови функции и интелигентни команди за клавиатурата; "Галерия" актуализирани приложения, "Карти", "Музика", "Новини", "Съобщения"; Подобрен Siri асистент; модифицирани приспособления за заключен екран и др. 

Коментари: 0