Apple все още планира да покаже бюджетен iPhone през март

Спекулациите за името на устройството варират от iPhone 9 до iPhone SE 2

Apple все още планира да покаже бюджетен iPhone през март

Снимка: БТА

1588 ~ 2 мин. четене
Apple все още планира да пусне своя нискобюджетен iPhone през следващия месец въпреки прекъсванията, предизвикани от нарушения във веригата ѝ за доставки в Китай, която пострада от разразилия се там коронавирус. 

В понеделник гигантът обяви, че едва ли ще постигне заложените по-рано финансови цели за първото тримесечие на 2020 г. Според Bloomberg обаче това няма да спре Apple да лансира втори модел на своя по-евтин iPhone. 

Технологичният гигант все още смята да пусне 400-доларов iPhone през март, пише изданието. Спекулира се за името на устройството, като предположенията варират от iPhone 9 до iPhone SE 2 (като наследник на първия евтин телефон на марката iPhone SE, появил се 2016 г.). 

Според информацията досега, новият бюджетен смартфон ще има 4.7-инчов екран и дизайн, подобен на iPhone 8, но с процесор като на iPhone 11. Параметрите бяха оповестени от авторитетния анализатор, известен с познанията си около Apple, Мин-чи Куо от TF International Securities. 

Apple изрази несигурност за това как коронавирусът ще се отрази върху бизнеса ѝ във финансово отношение. В края на януари, когато обяви резултатите си за четвъртото тримесечие, компанията прогнозира приходи между 63 и 67 млрд. долара за тримесечието до март. 

Заради коронавируса обаче гигантът бе принуден да направи ревизия на очакванията си и понижи прогнозите за периода януари-март 2020 г. 

Освен слуховете за продължение на серията iPhone SE, има и такива, че Apple ще пусне нов модел iPad Pro с 3D камери, както и нов аксесоар, подобен на плочки и служещ за намирането на изгубени неща чрез iPhone – вероятно носещ името AirTags. На хоризонта се очертават и нови слушалки от висок клас, според Куо. 

Кога точно ще бъдат представени тези продукти, не е ясно, но плановете подсказват за дебют през идните месеци. Избухването на коронавируса обаче може да доведе до ограничаване или забавяне на предстоящия iPad Pro.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg