Atlantis 2 - новият елитен хотел на Дубай

Atlantis 2 - новият елитен хотел на Дубай

Снимка: Royal Atlantis

Хотел Atlantis, The Palm беше прехвален за разкоша си когато отвори врати през 2008 г. Разположен на изкуствения остров Палм Джумейра, хотелът си спечели репутация като магнит за известни личности, привлечени от атракции като един от най-зрелищните и скъпи апартаменти на Дубай.

Но един нов проект може да надмине оригинала.

Вече се добавят заключителните щрихи към The Royal Atlantis Resort & Residences преди планираното му откриване в края на 2020 г.

Мегапроектът в размер на 1,4 милиарда долара, също разработен от Kerzner group, също е разположен на ПалмДжумейра върху 63 хектара на крайбрежието.

Отличителният дизайн, състоящ се от две кули, свързани със „спа-мост“, вече спечели награди. Обещанието за гостите, от частен инфинити басейн до знаменитости готвачи, е „ново поколение на отличителен лукс“.


Комплексът се разработва от 2014 г. и предстои да бъде завършен.

"Външната структура е готова", заяви Тимъти Кели, управляващ директор на двата хотела Atlantis, пред CNN. "Сега напредваме с интериора и довършителните работи."

Водещите архитекти KPF описват поразителния вид на новия елитен хотел като "серия от дискретни блокове с мащаб, подредени за оптимални гледки".

The Royal Atlantis е разделен на две кули, като едната е отделена за курорт, а другата - за резиденции. Те са свързани с мост, пълен с басейни, шезлонги и кабини.
Курортната половина съдържа 795 стаи и апартаменти, разпределени на 43 етажа, както и частни клубове, ресторанти и барове.
Жилищната част, където цените на имотите започват от около 2 милиона долара, има 231 апартамента, вариращи с от две до пет спални. Много от резиденциите разполагат с терасовидни градини и инфинити басейни. Жителите ще имат достъп до частен плаж.
Комплексът ще разполага и със СПА център, съдържащ "традиционен хамам", фитнес и кабинети за лечение.
Избор от 17 ресторанта на място ще включва предложения от готвачи със звезда от Мишлен, като Хестън Блументал и Хосе Андрес.
Коментари: 0