Авиокомпании потвърдиха забраната на САЩ за лаптопи и таблети

Причината за забраната е неуточнена терористична заплаха

Авиокомпании потвърдиха забраната на САЩ за лаптопи и таблети

Редица авиокомпании са потвърдили информацията за това, че Вашингтон е наложил временна забрана за превоз на пътници на големи електронни устройства в ръчен багаж в техните полети към САЩ, съобщава CNN.

В своята официална страница в Twitter превозвачът Royal Jordanian Airlines потвърди забраната. Авиокомпания Etihad Airways заяви, че вече изучава директивата на Администрацията за транспортна безопасност на САЩ.

Компаниите Turkish Airlines и Saudi Arabian Airlines също са потвърдили, че са получили уведомление. Друга авиокомпания – Emirates, че досега не е виждала текста с указанието, но е готова да "отговари на всички нови регулаторни или оперативни изисквания."

Говорител на Qatar Airways заяви, че авиокомпанията е готова да отговори на предложените от САЩ мерки, но на 24-ти март, 2017 г.

Според CNN забраната също важи за авиокомпании Egyptair, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, но те не са коментирали информацията.

По-рано беше съобщихме, че САЩ временно забранява пътниците на полети на някои авиокомпании да пренася големи електронни устройства, включително електронни книги, таблетни, лаптопи и видео камери. Причината за забраната е неуточнена терористична заплаха.

Коментари: 0