КРИБ избра новия си Управителен съвет

В управлението на работодателската организация има 10 нови члена, а 7 бяха преизбрани за още две години

КРИБ избра новия си Управителен съвет
Членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) избраха новия си Управителен съвет. Той включва 29 членове - 19 от тях участваха и в предишния мандат на УС (2015 - 2016 г.), а 10 са нови членове, които заемат мястото на представители с приключили два мандата. Това е максимумът според устава на КРИБ.

От предишния Управителен съвет, без да подлежат на избор, остават:


Стоян Ставрев, Българска консултантска организация ЕООД
Андрей Делчев, Българска петролна и газова асоциация
Иван Папазов, VP Brands International
Христо Христов, Дискордиа АД
проф. Николай Вълканов, Минстрой Холдинг АД
Ангел Желязков, Параходство български морски флот АД
Петя Димитрова, Пощенска Банка АД
Петко Николов, Пътстрой-92 АД
Йордан Матеев, Сдружение за модерна търговия
Боряна Манолова, Сименс ЕООД
Петър Иванов, Солитрон България ООД
Иван Кралев, Хидроизомат АД

След изтекъл първи мандат бяха избрани:

Елина Друмева, Абритес ООД
Тим Курт, Аурубис България АД
Иван Вутов, Геотрейдинг АД
Николай Станков, Камара на строителите
Никола Добрев, КЦМ АД
Димитър Димитров, Софарма Трейдинг АД
Кирил Домусчиев, Хювефарма ЕООД

Новите лица в Управителния съвет:


Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела Норма” АД


Веселин Тодоров е завършил Факултета по математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“, специализирал е в Open University London и Oxford. От 1997 г. до днес е изпълнителен директор на „Сиела Норма“ АД. Член е на Контролния съвет на най-голямата ИТ асоциация БАИТ (Българска асоциация за информационни технологии). Като ръководител на едно от най-големите български издателства, Веселин Тодоров е председател на УС на Асоциация Българска книга, единствената асоциация в областта на книгоиздаването и книготърговията у нас.

През 2016 г. е носител на наградите на КРИБ и сп. „Икономика“ в категория ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги. Има дългогодишен опит в управление на ИТ проекти, в сферите на културата, образованието и правото. Възможните области за работа в УС на КРИБ могат да са в областта на ИТ, културата, както и в сферата на данъчните проблеми, регулациите и най-общо законодателството.

Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на Съвета на директорите на „Нова Броудкастинг Груп” АД

Дидие Щосел е назначен за главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп АД - най-голямата медийна компания в България, през 2012 г. Преди пристигането си в България, той е основател и изпълнителен председател на Apace Media (2002-2009).

Той се присъединява към HSBC Investment Bank през 1997г. като ръководител на Корпоративните финанси и изпълнява длъжността заместник главен изпълнителен директор на Корпоративните финанси от 1998 г. и главен изпълнителен директор на Корпоративните финанси от 1999 г. насам.

Дидие се присъединява към Merrill Lynch през 1991 г., където заема позицията на директор на Инвестиционно банкиране до 1997 г. Дидие има магистърска степен от INSEAD, магистърска степен по инженерство от ENSTA, и има магистърска степен по „Управление на институциите в ЕС“ от Ecole Nationale d’Administration (ENA).

Борис Борисов, изпълнителен директор на „Доверие Обединен Холдинг” АД

Кариерата на Борис Борисов започва през 1991 г., като главен счетоводител в банка Електроника, която в последствие влиза в състава на  „София банк“  АД.  Седем години по- късно заема поста изпълнителен директор  в „ Инжстрой София“  ЕАД.

От 2001 година Борис Борисов  е Финансов директор на „Софарма“ АД , длъжност, която заема и до днес. От 2006 г. е изпълнителен директор на  „Софарма имоти“ АДСИЦ ,  a от 2007г. и на Доверие Обединен Холдинг
През 1991 г. завършва магистратура по финанси към УНСС, а през  2012 г. придобива докторска степен от факултета по Обществено здраве към Медицински университет -  София.

Владее английски и руски език. Женен, с едно дете.

Александър Димитров е председател на Управителния съвет главен изпълнителен директор на „Мобилтел” ЕАД

Александър Димитров има повече от 15 години опит в телекомуникациите. Той заема настоящата си позиция от 1 октомври 2015 г., когато се присъединява към екипа на Мтел от Виваком, където е заемал поста главен търговски директор от 2008 г. до 2015 г., а от от 2014 г. е и член на Управителния съвет. Преди това е бил търговски директор (2001 – 2006 г.) и главен изпълнителен директор (2006 – 2008 г.) на Германос Телеком България.

Александър Димитров притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университета за национално и световно стопанство в София.

Светлин Стоянов, изпълнителен директор на „МТГ Делфин” АД

Светлин Стоянов е роден на 24 май 1971 г. и понастоящем е изпълнителен директор на „МТГ Делфин“ АД – Кораборемонтен и Корабостроителен Завод във Варна.

ОБРАЗОВАНИЕ:
Висше Военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Варна – Магистър
Варненска Морска Гимназия „Св.Николай Чудотворец“
ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ
2007-ПОНАСТОЯЩЕМ
Изпълнителен директор на „МТГ Делфин“ АД – Кораборемонтен и Корабостроителен завод
2002-2007
Директор Производство в „МТГ Делфин“ АД – Кораборемонтен и Корабостроителен завод
1998-2002
Водещ организатор проекти, Експерт ценообразуване в „МТГ Делфин“ АД – Кораборемонтен и Корабостроителен завод
1995-1998
Оперативен и Чартъринг мениджър, линия Северна Европа в Параходство Български Морски Флот - Корабна компания, с флот от 65 плавателни съда

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Председател на УС на Българска национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК)  (2009-2011, 2014 – понастоящем)
Член на УС на Българска морска камара (2001 - понастоящем)
Член на надзорния съвет на Технически университет - Варна (2010-2012)
Член на надзорния съвет на Висше военноморско училище (2012 – понастоящем)
Член на Черноморския техническия комитет на American Bureau Of Shipping (2006 – понастоящем)
Член на Техническия комитет на Bureau Veritas “Hellenic And Black Sea” (2016-понастоящем)

Андон Тушев, управител на „Тал Инженеринг” ЕООД

Андон Любомиров Тушев е роден през 1972 г. в гр. Разград. Завършва висшето си образование през 1996г. в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия, гр. София и се дипломира като магистър по “Геодезия, фотограметрия и картография”.

През 1998г. създава дружеството ТАЛТРЕЙД, което по-късно се преименува на ТАЛ Инженеринг. От 2003г. препозиционира бизнеса си и насочва фокуса на дружеството към фасаден инженеринг, като успява да утвърди понятието в България.  Активно участва в дейностите по създаване на нова професия „Фасаден инженер“, която е призната в България от началото на 2015 г.

През годините г-н Тушев успява да позиционира стратегически правилно ТАЛ Инженеринг и сега то е лидер в своя сегмент от строителството. Към днешна дата дружеството подсигурява работа на 250 служителя. Централата и производствените мощности, от 2005г. се помещават в Казичене, а в Пловдив, Бургас, Австрия, Казахстан и Ирак има свои представителни офиси.

За 18-те години, в които ТАЛ Инженеринг развива своята дейност, има заслуга в изграждането на знаковите сгради в България, като голяма част от тях са отличени с престижната българска награда „Сграда на годината“ – Сгради в Бизнес Парк София, Административна сграда ATC София, Литекс и Софарма Тауърс, Административна сграда на VGF, The Mall, Mall of Sofia, IKEA, Este Home & SPA, Mall Марково тепе, Panorama Apartments в Бургас, Резиденшъл Парк София, Ваканционно селище Свети Тома, BlackSeaRama Golf & SPA, Арена Армеец, Спортен център Лудогорец,  Корпоративна сграда БИОВЕТ ПЕЩЕРА, Хотел „РИЛА“, Многофункционален комплекс  САН СТЕФАНО ПЛАЗА и много други сгради както в България, така и в Германия, Австрия, Белгия, САЩ и Ирак.

Освен в областта на строителството, интересите на Андон Тушев са и в лозаро-винарския бранш, като участва в съдружие в успешната българска винарна Four Friends. За много кратко време дружеството се наложи на българския пазар като бутикова винарна, която произвежда изключително качествени вина от Тракийската низина и има няколко международни награди на двете марки вино – Zitara, Four Friends и Morgentau , които произвежда.

Андон Тушев активно участва в различни видове дейности за подкрепа на развитието на българското бизнес общество. Активен член е на Сдружение на фамилния бизнес в България,  участва в борда на директорите на Endeavor Bulgaria, а от 2017г. е член и на Управителния съвет на Сдружение "Български врати прозорци и фасади".  Основната му мотивация е да се подпомогне българския бизнес и да се направи по-благоприятна средата, в която се развива.

Андон Тушев е щастливо женен, баща на 3 прекрасни деца.

Говори английски и руски език.

Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на „Приста Ойл Холдинг” ЕАД

Г-н Пламен Бобоков заема ръководна позиция в няколко компании:

Председател на Съвета на Директорите „Приста Ойл Холдинг” ЕАД;
Член на Надзорния съвет на „МОНБАТ” АД;

Завършил е Юридическия факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски” през 1993.
Г-н Бобоков е съосновател на фондация „Братя Бобокови” (проучване и опазване на културно-историческото наследство); основен частен инвеститор в многофункционалната зала „Булстрад Арена”, гр. Русе; Почетен консул на Украйна в Република България в гр. Русе; съосновател на Първия частен нумизматичен музей в България; съосновател на фондация „Процес-Пространство” с предмет на дейност подпомагане развитието и популяризирането на съвременното и модерно изкуство и създаване на тематичен музей; изтъкнат меценат.

Г-н Бобоков е носител на няколко лични награди и отличия: Награда за подкрепа на експериментални проекти в изкуството, България през 1998 г.; носител на приз за „Висш Индустриален Мениджмънт” на фондация „Атанас Буров”, България през 2000 г., носител на приз "Човек на годината", Украйна през 2008 г. и награда в конкурс „Мистър и Мисис Икономика 2016” в категория „Индустрия” (КРИБ) през 2016 г.;
Получени награди посредством „Приста Ойл”:

- Международна награда за „Най-добро търговско име”, Виена, Австрия през 1999 г.;
- Международно златно отличие за технология и качество, Франкфурт, Германия през 1999 г.;
- Най-успешна компания за България, списание „Бизнес Сентръл Юръп” през 2001 г.;
- Награда за Фирма на Годината „Златен портфейл”, България през 2003 г.;
- Награда „Инвеститор номер едно в автомобилната индустрия”, България през 2009 г.
- „Масло на годината”, България през 2009 г.

Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците–мед” АД

Драгомир Драганов е изпълнителен директор на „Елаците-мед” АД от 2016 г. В кариерното си развитие заема редица ръководни длъжности:

•    2010 - 2016 г. - Генерален директор производство и околна среда в „Елаците-мед” АД
•    2007 - 2009 г.- Директор природни ресурси и концесии в „Геотехмин” ООД
•    2007 г. - Заместник Директор в „Елтрана”
•    2001 – 2007 г. - Директор Рудничен комплекс в „Елаците-мед” АД
•    1998 – 2001 г. - Заместник Директор по Рудодобив в „Елаците-мед” АД
•    1991 – 1998 г. - Началник производствено-технически отдел в „Елаците-мед” АД
•    1987 – 1991 г. – Геолог в „Софгеопроучване”
•    1982 – 1987 г. - Геолог към Геоложки отдел в МДП „Еалците”

Завършва математическа гимназия „Юрий Гагарин” в гр. Ловеч и висшето си образование във Висшия минно-геоложки институт, специалност „Геология и проучване на полезни изкопаеми”. През 1986 г. придобива допълнителна квалификация по Организация и управление на стопанската дейност в АОНСУ.
Владее руски и английски език.

Яник Мекушин, главен изпълнителен директор на „Балкам Груп” ЕООД

Лични умения и компетенции: изключително комуникативен, с отлични умения за водене на преговори. Прецизен в разрешаването на проблеми и точна преценка. Еднакво добър в откриване на бизнес възможности и фокусиран в успешното им реализиране.

Професионален опит:

Балкам Груп ЕООД - най-голямата компания за внос, преработка и търговия на кафе в Югоизточна Европа
Позиция: CEO
Отговорности: Ежедневно ръководи дейността на фирмата, контролира бюджетите й, отговаря за бизнес планирането на компанията. Активно участва в координацията с институции и партньори на фирмата.
Уинслоу Груп АД -  Развитие на строителни проекти
Позиция: Съосновател и член на Борда на Директорите
Отговорности: Отговаря за набиране на средства, необходими за реализирането на нови проекти на фирмата. Преговаря с финансови институции, идентифицира нови възможности за развитие на бизнеса, персонално ангажиран със стартирането на  нови проекти.
Изпълнителен директор на Балкам АД
Отговорности: Ръководи и контролира всички бизнес дейности на компанията. Управлява успешното й налагане на пазара
Алба Плюс ЕООД - Внос, дистрибуция и търговия със суровини от млечната индустрия.
Позиция: CEO
Отговорности: Ежедневно ръководи дейността на фирмата, контролира бюджетите й, отговаря за бизнес планирането на компанията. Активно участва в координацията с институции и партньори на фирмата.
Лимекс Тойс ЕООД - Внос, дистрибуция и търговия с играчки.
Позиция: CEO
Отговорности: Ежедневно ръководи дейността на фирмата, контролира бюджетите й, отговаря за бизнес планирането на компанията. Активно участва в координацията с институции и партньори на фирмата.
Уинслоу Агро Фонд ЕАД - Инвестиции и менажиране на селскостопански имоти
Позиция: Изпълнителен директор
Отговорности: Ръководи и контролира всички бизнес дейности на компанията. Управлява успешното й налагане на пазара
Образование: Магистърска степен от Университет за науки и технологии, Шанхай, Китай, специалност: Информатика
Немска гимназия, София, България
Постижения: LIFFE, Лондон – Пълен курс технически анализ; Член на ICО и Европейска Асоциация на кафето
Други умения: Отлично владеене на MS Office приложения, интернет умения.
Езици: Български (майчин); Английски (отличен); Немски (отличен); Китайски (отличен); Руски (отличен); Японски (добър)

Ангел Траков, собственик на „АИТ Интернешънъл Транспорт” ЕООД

Бакалавър по „Маркетинг и икономика“ от Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“
Роден в гр. Пловдив, женен с две деца. През 1996г. създава АИТ Интернешънъл Транспорт като компания за международен транспорт. Компанията осъществява превози основно в страните от ЕС, като освен в България, разполага със своя база и оперативен център и в Барселона,Испания. През 2014 г. г-н Ангел Траков е избран за
Председател на „Съюза на международните превозвачи“ – най-голямата браншова организация в България в тежкотоварния автомобилен транспорт.

Коментари: 0