Аврамова обеща тунел „Витиня“ да е готов през януари 2021 г.

Тя определи пандемичната 2020-а като „година на строителството“

Аврамова обеща тунел „Витиня“ да е готов през януари 2021 г.

Снимка: Красимир Свраков

3620 ~ 1 мин. четене

Дългогодишният ремонт на тунел „Витиня“ от АМ „Хемус“ ще приключи през януари 2021 г. Това уточни министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в ефира на bTV тази сутрин, след като в неделя Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че краят му се вижда

Министърът определи пандемичната 2020-а като „година на строителството“, през която то не е спряло и „в голяма част от България се ремонтират магистрали и се строят пътища“. Аврамова обърна внимание и на други текущи дейности, като напомни, че тунел „Железница“ би трябвало да е готов 2022 г. Що се отнася ди участъка от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле – там все още текат процедури по възлагане на обществени поръчки.

Министърът коментира и нападките на президента Румен Радев, че се дават „милиарди за магистрали, които се харчат без обществени поръчки“. Той визира държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, което според сключва договори с фирми подизпълнители по неясни критерии.

В последно време държавата, освен че се тресе от пандемична криза, се тресе и от предизборни изказвания“, отвърна Аврамова.

Тя определи думите на президента като „абсолютно спекулативни" и го призова да даде конкретни примери за некачествени ремонти и отсечки. Настоявайки, че дружеството възлага договори по закона за обществените поръчки, тя акцентира още, че „Автомагистрали“ има отношения с над 400 фирми. „По-притеснително щеше да е, ако бяха с 5-10“, каза Аврамова.

Подкрепи Economic.bg