Австрия предупреди да не се пътува до България заради ръста на заразените

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Австрия предупреди да не се пътува до България заради ръста на заразените

Снимка: БТА

Австрия отправи предупреждение да не се пътува до България, Румъния и Молдова заради усложнената обстановка около коронавируса и увеличаващият се брой на заразените, съобщиха официално от правителството на страната, цитирано от Reuters.

На всички пристигащи от трите страни, от утре, 9 юли,  се налага 14-дневна карантина, обяви канцлерът Себастиан Курц и министърът на външните работи Александър Шаленберг. Карантината не важи за тези, които представят медицински сертификат за отрицателна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дена от датата на пътуването. На границите с Унгария и Словения ще се засилят проверките на пристигащите от Балканите, както и на всички автобуси.

От австрийското външно министерство, цитирани от румънския сайт Psnews, съобщават, че нивото на опасност при пътуване до тези държави се вдига до най-високото ниво на предупреждение - 6-то. Това означава, че всички австрийци, които се намират на територията на тази страна, „се призовават да се приберат в Австрия“, а туристи да не ходят на почивка там.

Коментари: 0