Байдън има план как да оправи „ужасния провал“ на Тръмп с ваксините

Амбицията му е през първите 100 дни управление вече да има 100 млн. имунизирани

Байдън има план как да оправи „ужасния провал“ на Тръмп с ваксините

Снимка: БТА

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви, че има план как да ускори процеса по ваксинация срещу COVID-19, така че да се овладее вирусът. Свършеното от администрацията на Доналд Тръмп той определи като „ужасен провал“.

Планът на Бйадън е да увеличи производството на спринцовки и медицинско оборудване, необходимо за ваксините, предава Reuters. Става дума за неща като стъклени флакони, игли и др. Екипът на демократа вече е идентифицирал потенциални компании, които да се заемат с направата на тези изделия. Пристъпването им към действия пък ще бъде задвижено със специалния закон, чрез който властите могат да наредят на бизнеса да прави предмети, нужни за осигуряването на националната сигурност.

Бъдещият президент иска да се създадат и хиляди центрове, в които пенсионирани лекари да имунизират населението. Призова и за разпространение на ваксини в по-бедните квартали, където по думите му болниците и аптеките в момента не се обслужват добре.

За спектичните спрямо поставянето на ваксини пък Байдън и неговият екип са замислили специална информационна и маркетингова кампания, която да ги насърчи да преосмислят мнението си.

Чрез амбициозния си план новият президент на САЩ очаква процесът по ваксинация да се ускори и още през първите 100 дни на управлението му в страната вече да има 100 млн. имунизирани.

Според статистиката коронавирусът е отнел живота на над 390 000 души досега. Най-добрият съветник на Байдън заяви в петък, че бройката може да достигне 500 000 до февруари.

„Време е да си поставим големи цели и да ги преследваме смело и убедено, защото залогът буквално е здравето на нациятат“, каза Байдън, който встъпва в длъжност в сряда.

Коментари: 0