България и Великобритания си партнират в областта на енергетиката

Бойко Борисов се срещна с Дейвид Камерън

България и Великобритания си партнират в областта на енергетиката
184 ~ 1 мин. четене
Миграцията, енергетиката и ситуацията в Гърция бяха сред основните теми, които бяха обсъдени днес между премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Камерън. 

Двамата се срещнаха в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет. Те дадоха висока оценка на двустранните отношения и отбелязаха силното политическо доверие между двете правителства. България може да разчита на британска подкрепа за инициативите, насочени към укрепване на енергийната сигурност на страните от региона на Югоизточна Европа, сред които и междусистемните връзки, стана ясно още по време на срещата."Подкрепяме завършването на единния общ пазар в областта на услугите, енергетиката и дигиталния пазар", заяви по време на разговора премиерът Борисов. Темата бе обсъдена във връзка с предложенията на Великобритания за реформа на Европейския съюз. 

Борисов отбеляза, че намирането на решения на поставените от Великобритания въпроси е от непосредствен интерес и за нашата страна. Той сподели мнението си, че може да бъде приложена регулация в британската социална система, която да ограничи "социалния туризъм". "Ние държим на силно Обединено кралство в рамките на силен Европейски съюз", допълни Борисов.

Министър-председателят на Великобритания прие поканата за официално посещение в страната ни през ноември тази година.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg