Аутсорсинг асоциацията смени цялото си ръководство

По последни данни към края на 2016 г. в сектора са били заети над 46 000 души

Аутсорсинг асоциацията смени цялото си ръководство

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) има изцяло ново ръководство. Новият председател на асоциацията е Станимир Николов, който има 20-годишен опит в аутсорсинг бизнеса на мениджърско ниво, съобщават от БАА.Той е директор на EPAM Systems, има опит в стратегическо консултиране, подобрение на процесите, технологично активиране и аутсорсинг услуги.

„Избирането ми за председател ми дава възможността да постигна една много значима цел - заедно с другите членове да допринесем за растежа и развитието на иновациите в аутсорсинг бизнеса в България“, споделя Станимир Николов.

Членове на новия управителен съвет на БАА са: Йордан Гинев - съосновател на Bulpros Consulting, с 10-годишен мениджърски опит в аутсорсинг бизнеса; Мая Миланова – изпълнителен директор и оперативен мениджър на Експириън за България; Пламен Цеков - съосновател и изпълнителен директор на Scale Focus, професионалист в IT сферата, софтуерното развитие и аутсорсинг индустрията и Юлиян Милев – финансов директор на TELUS International за Европа, с финансов опит от Citibank, инвестиционната компания Entrea Capital и Kraft Foods.

По последни данни към края на 2016 г. в сектора са били заети над 46 000 души като над 26% от тях работят в компаниите членове на БАА.

Николов коментира, че асоциацията ще фокусира работата си в следващите две години в няколко основни направления. По думите му БАА ще инвестира в качествено образование и е готова да подкрепи институциите и учебните заведения в развитието и подготовката на младите хора за професиите на бъдещето. Друга цел е да се промотира България като бизнес и аутсорсинг дестинация. Асоцияцията ще положи усилия да покаже, че страната ни е добро място за работа и живот на квалифицирани специалисти от цял свят. Не на последно място експертите поставят и работата върху разрастването на асоциацията в Югоизточна Европа”.

Коментари: 0