Български мостри на ракия ще се състезават на известен световен конкурс

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 22 до 24 август в Чили

Български мостри на ракия ще се състезават на известен световен конкурс
620 ~ 1 мин. четене

Българските производители на алкохол изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. 17-то издание на Конкурса ще се проведе от 22 до 24 август в Чили, град Ла Серена. Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни 2017 г.

"Участието в престижния конкурс е изключителна възможност да привлечем вниманието на световните потребители към българските спиртни напитки и да спечелим тяхното доверие", коментира Меглена Михова от "Пробежекс", официалният партньор на Конкурса в България. "Родните производители получават реален шанс да увеличат продажбите си и да си улеснят стъпването на нови пазари", допълва тя.

Мострите ще бъдат оценявани от 74 опитни експерти от 23 националности и ще бъдат представени пред изявени имена от сектора - търговци, журналисти, технолози, специалисти от браншови организации. Част от програмата на Конкурса тази година ще бъде миксиране на коктейли с български ракии, спечелили медали от миналогодишното издание на Конкурса.

Наградените марки алкохол ще получат международна известност и ще бъдат представени на водещи търговски изложения и медийни събития по света.

Високоалкохолните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, текила и други. За първи път тази година ще има категория био спиртни напитки. 

Припомняме, че на миналогодишното издание на конкурса, което се проведе в Мексико, град Текила, българските компании спечелиха седем медала - четири златни и три сребърни. Таксата за участие в конкурса за една мостра е 186 евро, като при повече от 3 мостри производителите ползват отстъпки. 

Подкрепи Economic.bg