Банско ще има първото си споделено работно място

Ски курортът има шанс да се превърне в бизнес дестинация

Банско ще има първото си споделено работно място
4022 ~ 1 мин. четене
Зимният курорт Банско ще има първото си споделено работно пространство. Coworking Bansko ще отвори врати официално на 15 декември, като според създателите на споделеното работно място то ще създаде нова перспектива за бъдещето на курорта като бизнес дестинация за дигитални номади, специалисти на свободна практика и пътуващи предприемачи от цял свят.

Различният офис в подножието на Пирин разполага с 18 изцяло оборудвани работни места, снабдени с ергономични столове, дървени маси и високоскоростен интернет. На разположение на посетителите са още зала за конференции, кабинка за лични телефонни разговори, шкафчета за вещи, кухня и кът за отдих с удобни мебели. Напитки, чай и кафе се предлагат срещу фиксирана такса.

Coworking Bansko въвежда различни ценови пакети за предварителен наем на работните места. От тях могат да се възползват както дългосрочни жители на Банско, така и пътуващи предприемачи с кратък престой в курорта. Партньорите на проекта ще осигуряват съдействие при настаняване и при нужда от други услуги.

Основателите Ирина Пандева, Матиас Зейтлер и Уве Алгоер вярват, че Банско притежава всички необходими условия, за да се превърне в притегателен център за дигитални номади и работещи на свободна практика. Благоприятен фактор са и предимствата на България като дестинация за инвестиции, сред които данъчни облекчения, бизнес възможности и динамичният сектор на стартиращите компании.

„Искаме да създадем тук нов дом за предприемачи и хора с дистанционни професии, за да могат да мечтаят заедно за нови проекти и възможности“, коментира Алгоер.
Подкрепи Economic.bg