Банско спечели домакинство на световната купа по сноуборд

Страната ни за първи път печели състезание от подобен ранг

Банско спечели домакинство на световната купа по сноуборд

България спечели домакинство на старт от Световната купа по сноуборд (паралелни дисциплини) през следващия сезон, съобщават от Федерацията по ски. Страната за пръв път приема състезание от подобен ранг, което ще се проведе на пистите в Банско.

В надпреварата участие ще вземе актуалният носител на трофея Радослав Янков. Стартовете в дисциплината паралелен гигантски слалом при най-добрите мъже и жени в света ще са на 4 февруари 2017 година, предаде Fakti.

"Това е изключителен успех за България и за Българската ски федерация. Получихме този старт заради големия успех на Радо Янков, добрата организация и утвърдения имидж на перфектни домакини, контакти и лобиране. Не е лесно да се получи такъв старт и само една година преди това", коментира президентът на БФСки Цеко Минев.

"Изключително съм радостен, че България ще приеме за пръв път старт от Световната купа. Ако до сега само си мечтаехме за подобно нещо, то през 2017 вече ще бъде реалност. Благодаря на БФСки и г-н Минев, че реагираха бързо след моя успех и се заеха с наглед невъзможното страната да стане домакин на старт за купата", коментира звездата на българския сноуборд Радослав Янков, който от събота е на лагер в Австрия.

България спечели и домакинство и за два старта от Световната купа в алпийските ски. През 2019 година Банско ще приеме мъжете в дисциплините алпийска комбинация и гигантски слалом, а година по-късно жените в супергигантски слалом и алпийска комбинация.

Коментари: 0