\"Барак Обама е създателят на Ислямска държава\"

Това заяви Доналд Тръмп по време на предизборен митинг

Цитат на деня:

\

Кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп отправи обвинения към настоящия президент на САЩ Барак Обама, че именно той е в основата на създаването на терористичната организация "Ислямска държава". Според него съперничката му на предстоящите избори за президент на САЩ през ноември Хилари Клинтън е основател на джихадитската групировка.

По време на предизборен митинг във Форт Лодърдейл, в ключовия южен щат Флорида, Тръмп заяви, че Обама е човекът, който е посял хауса в Близкия изток. "Президентът на САЩ е създателят на „Ислямска държава“, обяви той пред своите привърженици, предава БНТ.

Ексцентричният кандидат за президент не пропусна да разкритикува и Хилари Клинтън. По неговите думи, когато тя е била държавен секретар на САЩ по време на първия президентски мандат на Обама, е основала терористичната организация.

Вчера Тръмп беше нападнат с остри критики заради своя призив към защитниците на правото да се носи огнестрелно оръжие да спрат кандидатката на демократите. Думите му бяха приети като апел Клинтън да бъде застреляна, но по-късно милиардерът уточни, че е имал предвид да се гласува срещу нея.  

Коментари: 0