Путин обвини Украйна, че избира терора пред мира

Порошенко нарече думите му \"еднакво цинични и луди\"

Путин обвини Украйна, че избира терора пред мира
212 ~ 1 мин. четене

Владимир Путин обвини Украйна, че избира терора пред мира. Думите му идват след атаки в Крим, които според него са организирани от украинските военни и разузнавателни служби.  „Опитът за провокиране на ръст на насилието, да се провокира конфликт, е нищо повече от опит за разсейване на общественото внимание“, заяви Путин на пресконференция в Москва.

Той беше категоричен, че Русия ще направи всичко възможно за да осигури сигурността на инфраструктурата, гражданите и ще вземе допълнителни мерки за нейното предоставяне, включително сериозни допълнителни мерки, предава focus-news.net.

Украинският президент Петро Порошенко отхвърли твърденията на Путин, наричайки ги „еднакво цинични и луди“,. „Ние никога няма да използваме терор за да деокупираме Крим“.

Събитията се случват след като ФСБ изнесе информация, че е предотвратила терористични атаки в Крим, организирани от украински военни и разузнавателни служби по време на уикенда. Службата заяви, че двама от нейните служители са убити по време на сблъсъка с групата.

По време на операцията са задържани няколко руски и украински граждани, включително един идентифициран като украински офицер от разузнаването.

ФСБ посочва, че целта на саботажа и терористичните атаки е била да дестабилизират социалната и политическа обстановка в Русия и Крим малко преди предстоящите избори следващия месец. Подкрепи Economic.bg