Безос: Опасно и неразумно е да се отричат климатичните промени

Земята е „ограничена планета“, предупреди той

Безос: Опасно и неразумно е да се отричат климатичните промени
436 ~ 2 мин. четене
Отричането на климатичните промени е опасно и неразумно през 2020 г. Това смята основателят на Amazon Джеф Безос. Мнението си той изрази по време на среща за малки и средни предприятия в Ню Делхи, Индия, предава CNBC. 

Милиардерът определи климатичният проблем като голям и предупреди, че Земята е „ограничена планета“. 

„Това е голям проблем и ще трябва да предприемем колективни действия по целия свят, ако (искаме да) постигнем напредък“, коментира Безос и припомня, че преди 10-20 години много хора отказваха да признаят, че промените в климата са реални.

„Всеки днес, който не признава, че изменението на климата е истинско – че ние, хората, влияем на тази планета по много значителен и опасен начин – тези хора не са разумни“, смята Безос. 

Amazon представи миналата година своя „залог за климата“, с който компанията се надява да постигне целите на Парижкото споразумение 10 години по-рано от крайния срок. Гигантът иска да накара малките търговци да преминат на 100% възобновяема електроенергия до 2030 г. Сред другите инициативи на американския гигант са и тези за до юни компанията вече да не използва пластмаса в Индия, както и да придобие 100 000 електрически превозни средства, които да използва за доставки. 

Залогът на Amazon за климата бе обявен, след като над 4 500 служители призоваха компанията да предприеме агресивни действия в тази посока. „Когато голяма компания като Amazon със 700 000 служители и голям глобален отпечатък направи нещо като залог за климата, това наистина може да бъде двигател“, заяви Безос в сряда. 

Още по-важното в случая е, че не става дума само за Amazon, а цялата верига за доставки на компанията. За да изпълни гигантът своя залог, това трябва да сторят и свързаните с него играчи.
Подкрепи Economic.bg