БХРА обвини здравния министър в разделение на бранша

От асоциацията твърдят, че новите мерки за заведенията са предприети без да са получили участие за срещата

БХРА обвини здравния министър в разделение на бранша

Георги Щерев, председател БХРА

Снимка: БХРА

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) обвини здравния министър проф. Костадин Ангелов в разделение на бранша, тъй като те са научили за проведената вчера среща с Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и наложените нови ограничения от медиите и не са били поканени нито на нея, нито на предстоящата среща следващия вторник.

С изненада научихме от масмедиите, че здравният министър д-р Костадин Ангелов не само е провел среща с част от бранша, а и не е поканил наши представители на последващите разговори във вторник за бъдещи противоепидемични мерки, които биха рефлектирали върху работата на целия сектор на гостоприемството, се казва в декларация на асоциацията, изпратена до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на туризма Марияна Николова, Костадин Ангелов, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Припомняме, че именно след вчерашната среща беше взето решение капацитета на нощните заведения и баровете да бъде намален на 50%. И беше обявено, че предстои още една среща следващия вторник с бранша, на която ще бъдат обсъдени допълнителни мерки за сектора.

Не адмирираме опитите да се разединява сектора, както и обявлението на здравния министър, че във вторник предстои среща „с всички собственици на заведения". От БХРА, организация, която представлява хиляди собственици на заведения в цялата страна, сме категорични, че не сме поканени на това участие, уточняват в края на своята декларация от организацията.

Коментари: 0