BILLA дарява 10 000 лв. за пострадалите от Хитрино

Веригата ще се включи в кампанията на БЧК

BILLA дарява 10 000 лв. за пострадалите от Хитрино

Снимка: Economic.bg

BILLA България ще дари сумата от 10 000 лв., за да подкрепи пострадалите при взрива в шуменското село Хитрино. Инцидентът взе 7 жертви и разруши десетки къщи. 

Търговската верига ще се включи в кампанията на Българския червен кръст (БЧК) за набиране на средства за засегнатите от експлозията. Парите ще се използват за възстановяването на домовете на жителите на Хитрино. 

"Изказвам най-искрените си съболезнования към близките на загиналите и пострадалите при взрива. Съпричастни сме с трагедията на сънародниците ни в Хитрино и считаме, че е наш дълг да им помогнем в този труден за тях момент. В допълнение, като част от инициативата на БЧК за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите, във всеки от нашите 109 магазина в страната са поставени специално обозначени колички, в които наши клиенти могат да закупят и дарят хранителни стоки от първа необходимост", коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Търговската верига е последователна в политиката си на социално отговорна компания, която полага усилия за разрешаването на наболели проблеми в обществото. През годините BILLA многократно е заявявала подкрепата си за хора в нужда. Компанията се стреми да дава положителен пример за отговорно поведение и да привлича общественото внимание върху значими каузи.

Всеки, който желае, може да помогне на жителите на Хитрино, и като дари 1 лв. чрез sms на кратък номер 1466. Българският червен кръст откри и дарителска сметка, на която да се превеждат средства в подкрепа на пострадалите:

IBAN: BG64UNCR 76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Коментари: 0