BILLA откри първата \"Школа за експерти“ в България

Веригата ще подготвя висококвалифицирани специалисти

BILLA откри първата \

BILLA България отвори специализиран обучителен център в София на ул. „Опълченска“ 35. Обучителният център ще подготвя новопостъпващите и настоящите служители на веригата с цел да засили мотивацията им за кариерно развитие и повишаване на професионалната им квалификация.

В него експерти ще обучават служителите на различни дейности, свързани с работата в магазините – обслужване на каса, обслужване на клиенти на различните витрини в супермаркетите, грижа за стоковия поток и ефективна организация на служителите и на всички работни процеси в магазина. Обучителният курс включва и електронно обучение, изготвено в специални модули, които да позволяват бързото и лесно усвояване на новата информация.

Обученията в центъра ще са фокусирани и върху усъвършенстването на лидерските умения на сътрудниците и управлението на човешки ресурси, като идеята е да се създаде и поддържа екип от професионалисти с потенциал за заемане на мениджърски позиции във филиалите на веригата. След успешното завършване на обучението служителите, сдобили се с нови умения и компетенции за работа, ще бъдат сертифицирани от BILLA според австрийските стандарти на веригата.

В официалната церемония по прерязването на лентата на новия обект участваха Ваня Динева, финансов директор на BILLA България, Христо Атанасов, оперативен директор на BILLA България, и Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност“. 

Официални гости на събитието бяха още представители на Агенция по заетостта, Министерството на образованието и науката, както и на германското посолство. 

Проектът „Школа за експерти“ е част от корпоративната стратегия на BILLA България за създаването и поддържането на силен екип от вдъхновени от работата си специалисти. Компанията поема сериозен ангажимент за повишаване мотивацията, удовлетвореността и ангажираността на служителите си, като прилага съвременни подходи и добри международни практики, утвърдени в цяла Европа.

Коментари: 0