BMW най-после показа новата 8-Серия

Продажбите на модела на Стария континент започват от ноември тази година

BMW най-после показа новата 8-Серия
След месеци на шпионски снимки, изтекли детайли и спекулации, BMW най-накрая представи серийната версия на възродения си спортен автомобил 8-Серия. Логично, моделът за конвейера разполага с малко по-опростен дизайн спрямо концепта, но въпреки това основните характеристики на визията са запазени, пише autoclub.bg.

Предната част е особено агресивна, радиаторната решетка е с по-големи отвори, а отзад е следвана стилистиката на автомобили като актуалните 7-Серия и 5-Серия.Добра новина е, че интериорът е доста по-различен от всичко останало, което познаваме от компанията. Централната конзола е широка и екранът за навигационната система не е позициониран като таблет над таблото, а е почти напълно вграден.


Зоната около скоростния лост също е оформена по нов начин, като там откриваме и бутоните за промяна на режимите на движение и други функции на автомобила. Нов е и 10.3-инчовият дисплей пред погледа на шофьора.
Засега се предвиждат само две моторизации, като върховата на този етап ще бъде M850i xDrive. Тя разполага със сериозно преработен 4.4-литров V8 битурбо мотор, чиято максимална мощност е 523 к.с., достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч за само 3.7 секунди.

В Европа ще се предлага и дизелов модел - 840d xDrive, който има 3.0-литров мотор. Мощността е 315 к.с., които осигуряват ускорение до 100 км/ч за 4.9 секунди.

Продажбите на модела на Стария континент започват от ноември тази година.
Коментари: 0