BMW подсказа на САЩ, че може да загубят „много работни места“

Всички губят от търговските войни, настоя изпълнителният директор на компанията

BMW подсказа на САЩ, че може да загубят „много работни места“

Снимка: Pixabay

Германският автомобилен гигант BMW обяви, че засилването на глобалната търговска война може да застраши работните места в Южна Каролина, пише Reuters, позовавайки се на главния изпълнителен директор на германския концерн Оливър Ципзе. Той е отправил това предупреждение към американските търговски представители. 

Най-голямата фабрика на BMW е базирана с Спартанбург, Южна Каролина. Заради търговските бариери на САЩ обаче заводът ще бъде затруднен да изнася около 70% от продукцията си по света, стана ясно от думите на Ципзе. „Ако те направят това, значи всички ние сме губещи“, каза той по време на автомобилна конференция в Щутгард в петък. 

„Имам впечатлението, че слушат внимателно“, възкликна Ципзе по адрес на американските власти, след което изтъкна, че „експортният модел поддържа много работни места в Съединените щати“. 

Заводът в Спартанбург досега не е трябвало да намалява производствения капацитет, но всякакви допълнителни бариери пред световната търговия могат да променят това, каза още той.
Коментари: 0