BMW, Porsche и Bentley намериха алтернатива на автосалона в Женева

BMW ще предава на живо в социалните мрежи международния дебют на BMW Concept i4

BMW, Porsche и Bentley намериха алтернатива на автосалона в Женева

Снимка: БТА

1860 ~ 1 мин. четене

BMW, Porsche и Bentley ще представят най-новите си автомобили онлайн, след като организаторите на автомобилното шоу в Женева отмениха 11-дневното събитие в опит за ограничаване на новата коронавирусна епидемия, предава CNBC.

Автосалонът в Женева трябваше да започне в четвъртък, а на него - традиционно да бъдат представени луксозни и премиум марки и суперавтомобили. „Решението ни идва като превантивна мярка в отговор на епидемията от коронавирус, която расте в Европа и вече и в Швейцария“, заяви чрез видео президентът на организатора на автомобилното изложение в Женева Palexpo Маурис Туретини.

Изпълнителният директор на BMW Оливър Зипце обяви, че немската компания ще предава на живо в социалните мрежи във вторник международния дебют на BMW Concept i4. От Bentley също планират онлайн пресконференция, като все още работят по логистичните въпроси за нея, става ясно от тяхно прессъобщение. Porsche подготвят онлайн премиера на новия автомобил от легендарната серия 911. Тя е насрочена отново за вторник.

По данни на Reuters Audi и Mercedes-Benz също подготвят събития с най-новите си модели във виртуалното пространство.

Заедно с отмяната на автомобилното шоу в Женева, органите в Швейцария забраниха и всякакви големи събития, които биха привлекли над 1 000 души.

Коментари: 0