BMW се възстановява въпреки новата вълна на заразата

Добрите резултати се дължат на повишеното търсене на луксозни автомобили в Китай

BMW се възстановява въпреки новата вълна на заразата

Снимка: Unsplash

348 ~ 1 мин. четене

BMW обяви в сряда, че печалбата му за третото тримесечие е нараснала почти с 10% благодарение на възстановяващото се търсене на луксозни автомобили в Китай и потвърди перспективите си за възстановяване въпреки новата вълна от коронавирус, която завладява Европа и САЩ.

Тримесечната печалба на BMW преди данъци и такси се е увеличила с 9.6% до 2.46 милиарда евро. Това се случва, след като през второто излезе на минус 10.4%.

Автомобилите с марка BMW отбелязаха скок от 9.8% в доставките през тримесечието, главно благодарение на скока от 31% в Китай. Той помогна да се компенсира спадът от 15.7% в търсенето в САЩ, където то беше засегнато от пандемията на коронавируса, заяви автомобилният производител.

Въпреки възстановяването на търсенето на някои пазари общите доставки на превозни средства от висок клас, както и печалбата на цялата група преди данъците, се очаква да бъдат значително по-ниски от миналата година, каза BMW, цитиран от Reuters.

„Нивото на риск поради отрицателното въздействие на пандемията се оценява като високо. След като отбелязахме доста по-стабилно трето тримесечие, сега пандемията се възвръща с пълна сила“, посочват още от автомобилния производител.

Подкрепи Economic.bg