Boeing превръща тавана на самолета в екран

Решението ще облекчи полетите за пасажерите

Boeing превръща тавана на самолета в екран

Снимка: Boeing

4163 ~ 1 мин. четене

Американският производител на самолети Boeing предложи таванът в кабината на пътническите самолети да се превърне в екран. Таванът на кабината може да се използва по различни начини: да се превърне в дисплей или използвайки проектор, съобщава N + 1. Според концерна, подобно решение ще облекчи полетите за пасажерите.

По време на полета върху тавана може да бъдат излъчвани релаксиращи видеа като живописни снимки на различни места от страната, до която пътникът лети. С помощта на проектор на тавана могат да бъдат показвани и изображения на облаци на син фон през деня и звездно небе през нощта.


Новото атрактивно развлечение е само част от концепцията в самолета на бъдещето на Boeing. Сред предложенията са и нови телевизионни екрани, които ще бъдат поставяни за пътниците и ще дават информация за полета или ще излъчват филми. Те имат за цел да направят интериора в кабината далеч по-забавен от настоящия.


Все още не е ясно, кога точно ще бъде въведена новата визия на един от най-разпространените пътнически самолети Boeing, пише DailyMail.

През април 2014 г. американската компания Skie Aerospace представи перспективен проект на свръхзвуков бизнес самолет Spike S-512. В кабината на машината ще бъдат широко използвани пълноцветни дисплеи, които ще трябва да заменят прозорците.

Но компанията реши, че при високи скорости на полет това ще има неблагоприятно влияние.

Подкрепи Economic.bg