Богатите американци се втурнаха да купуват лични апарати за обдишване

Т ене достигат заради епидемията от COVID-19

Богатите американци се втурнаха да купуват лични апарати за обдишване

Снимка: Chris Brooks/Ventec

5312 ~ 1 мин. четене
Производител на дихателни апарати, които може да се наложи да се ползват при пациенти с COVID-19, заяви, че редица богати американци са поискали да купят собствени машини, пише New York Times, цитиран от "Бизнесинсайдър".

Търсенето на всички видове от т.нар. вентилатори нараства, докато правителствата се надпреварват да оборудват болниците си за очакваното търсене вследствие на кризата с коронавируса.

Вентилаторите подпомагат пациентите, които губят белодробна функция - ключово усложнение на тежкото респираторно заболяване COVID-19, причинено от коронавируса.

Крис Кипъл е главен изпълнителен директор на Ventec, базиран в Сиатъл производител, който е една от многото компании, които се конкурират за задоволяване на глобалното търсене. Той казапред New York Times: „Мога да ви кажа със 100% увереност, че всеки един производител е изправен пред недостиг в момента“.

В сряда президентът Тръмп каза пред репортери, че правителството поръчва "хиляди и хиляди" вентилатори. Но САЩ са изправени пред потенциален недостиг на животоспасяващото оборудване.

Богатите купувачи, потърсили Ventec - чиито имена Кипъл не посочи - искали машините като резерва, ако американската болнична система се провали, съобщава Times.

Една от основните характеристики на един от моделите на Ventec, VOCSN, е, че това е преносимо устройство, което може да се управлява от един човек, а не да се нуждае от екип от медицински персонал.

Кипъл обаче заяви, че в момента компанията е решила да не приема индивидуални поръчки, според NBC News.
Коментари: 0