Борисов: „Дунарит“ няма да отиде при Пеевски

Министър-председателят каза още, че се работи за премахването на посредниците от държавния военнопромишлен комплекс

Борисов: „Дунарит“ няма да отиде при Пеевски
Мога да ви гарантирам, че ”Дунарит” в никакъв случай няма да отиде при Пеевски. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в интервю за bTV. Той направи този коментар във връзка със спекулациите, че правителството иска да национализира частния военен завод и в последствие да го даде на депутата от ДПС.

Министър-председателят каза още, че се работи за премахването на посредниците от държавния военнопромишлен комплекс, като по този начин ще могат да се вдигнат заплатите и да се повишат приходите на държавата от дивидент. "Държавата има интерес държавният търговец на военна техника "Кинтекс" да работи за държавните заводи, а ако им е запълнен капацитета, да помага и на частните. Защо между държавната ВМЗ и държавната компания за барут в Сърбия да има посредник, който да вдига цената", запита реторично Борисов.

Борисов коментира и акцията на ГДБОП от уикенда, при която бяха арестувани 8 души от организирана престъпна група. "Сериозна група, има достатъчно доказателства срещу нея. Утре МВР ще оповестят подробности. Занимавали са се с всичко, което може да ви мине през акъла", допълни Борисов, без да отговаря на въпроса дали тази група има общо с отвличането на Златков, каквато информация се появи по-рано.

Борисов коментира и новия политически проект на Слави Трифонов. "В демокрацията всеки има право да прави партия и да се развива. Пожелавам успех на Слави Трифонов. Аз също мога да кажа, че в неговото шоу има некачествени хора, но ние не се месим в тези работи. Ние имаме хиляди общински съветници и кметове - някъде над 3000. Уважаваният от мен Слави Трифонов трябва да е наясно, че минимум ще му трябват толкова души за партията. Нека си помисли дали сред тези хора няма да има поне 30, които да го издънят", заяви Борисов.
Коментари: 0