Борисов иска разсекретяване на стенограмата за КТБ

Позицията е в отговор на постъпило писмо от президента Румен Радев

Борисов иска разсекретяване на стенограмата за КТБ

Снимка: Economic.bg

1032 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов се обяви за разсекретяване на стенограмата от консултациите на 29 юни 2014 г. при президента на Република България по повод КТБ и ситуацията във финансовия сектор на страната, съобщиха от правителствената пресслужба.  

Според министър-председателя Борисов фалитът на банката е тема с изключителен обществен резонанс и публикуването на разговорите, проведени дни след поставянето на КТБ под специален надзор, ще създаде възможност за съставяне на обективно мнение за предприетите от институциите действия и ще отговори на очакванията за прозрачност по отношение на вземането на решения.

Позицията на премиера е в отговор на постъпило писмо от президента Румен Радев.

Припомняме, че първоначалната позиция на Румен Радев бе против разсекретяване на стенограмата, но сега рой настоява документът да придобие публичност. Държавният глава е изпратил писма до всички участници в срещата при тогавашният президент Росен Плевнелиев с молба записът да бъде разпространен пред обществеността.

Политическите консултации при предшественика на Радев Росен Плевнелиев се проведоха девет дни след като КТБ бе обявена под специален надзор от БНБ. В срещата участваха тогавашният министър-председател Пламен Орешарски, финансовият министър Петър Чобанов, председателят на НС Михаил Михов, управителят на БНБ Иван Искров и парламентарно представените формации. 

Подкрепи Economic.bg