Борисов: Изгладихме отношенията в коалицията

Премиерът заяви, че ще се правят компромиси, за да се избегне напрежението

Борисов: Изгладихме отношенията в коалицията
316 ~ 1 мин. четене
Нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото. Това каза в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов след среща на управляващата коалиция.

„Имаше някои неразбрания между парламентарните групи, главно по законопроекти. Мога да кажа, че по начина, по който се разбрахме да функционира коалицията, това ще бъде избегнато“, заяви той.

Министър-председателят обясни, че е направен график за срещи между парламентарните групи и правителството. „Изяснихме мотивите за спорните законопроекти“, посочи Бойко Борисов. „Оттук нататък мисля, че няма да се налага да влизаме в такъв обяснителен режим“, каза още той.

Припомняме, че премиерът свика спешна на коалицията, след като днес противоречията между партньорите в малката коалиция ескалираха и се стигна до физически контакт между Волен Сидеров и Валентин Касабов от НФСБ. Преди това Волен Сидеров и Валери Симеонов се нападаха вербално един друг, като Сидеров дори заплаши Симеонов, че ще бъде сменен от поста му на вицепремиер.
Подкрепи Economic.bg