Борисов обеща великденски добавки за пенсионерите

Все още не е ясно колко ще струва подпомагането на държавната хазна

Борисов обеща великденски добавки за пенсионерите

Снимка: БГНЕС

124 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че правителството ще намери необходимия ресурс за плащане на великденски добавки към пенсиите, предава БГНЕС.

Заявката бе направена в село Български извор, където премиерът присъства на освещаване на ремонтиран християнски храм. Той не уточни какъв ще бъде размерът и обхватът на подкрепата, нито каква ще бъде общата сума и откъде ще се намерят средства за трансферите.

Ангажимент за подпомагане на пенсионерите за празника бе поет от социалния министър Ивайло Калфин. Според финансовия министър Владислав Горанов, то зависи от състоянието на бюджета, но вероятно ключово ще бъде решението на Борисов.

Премиерът коментира и появилите се спекулации, че службите по сигурността са подслушвали и наблюдавали участници в протестите против кабинета на Пламен Орешарски. Борисов съобщи, че досега всички институции са отрекли незаконно подслушване на недоволни граждани, но все пак е наредил да му бъдат предоставени писмени доклади.

Днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и лидерът на БСП по това време Сергей Станишев обявиха, че не са знаели и не знаят да са извършвани подобни действия.

Подкрепи Economic.bg