Борисов: Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас

\"Огромни инвестиции идват в България, завод след завод се строи\", казва премиерът на правителственото заседание

Борисов: Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас

"Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата". Това казва министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г., става ясно от стенограмата на заседанието. 

„Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща“, добави премиерът. Той напомни, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

"Имайте предвид, че има да се свърши много работа. Много е направено, но и много трябва да се направи. Особено важно, към регионалното министерство – „Хемус“ – ускорено, максимално бързо; ТОЛ-системата – ускорено, максимално бързо. Административните тежести – към Министерството на икономиката и Агенцията за електронно управление. И всеки един от вас по темите: реформите и продължаването на това, което се прави в правосъдието и сме поели като ангажимент; образованието е изключителен приоритет на коалицията – не само с финансирането в повече, но и самите програми. Виждате, огромни инвестиции идват в България, завод след завод се строи – квалифицираната работна ръка, експертното ниво, максимум трябва да можем да отговорим на интереса, който има към България", обяснява още премиерът.

"С АПИ в неделя правихме едно съвещание, Министерството на транспорта, регионалното министерство и АПИ, и трябва да ви кажа, че ние започваме да мислим до Пловдив да оширяваме „Тракия“ с още една лента. Извадихме статистиката от камерите на АПИ – между 45 и 50 хиляди автомобила се движат по „Тракия“ на денонощие. От това с години наред ужасяващо обжалване на решенията по ТОЛ системата, нямащо нищо общо с правосъдието и с нормалната бизнес практика, държавата губи, милион и половина на ден! По най-елементарните сметки, от това, че нямаме ТОЛ система, милион и половина на ден!", допълва Борисов.

Той допълва, че и ако сега търгъг за ТОЛ системата се провали, ще се направи държавно предприятие, което да я управлява. Но през юли-август догодина системата трябва да работи, пояснява той.

Премиерът говори и за плановете за изграждане на магистрала Хемус, както и за инвеститорския интерес към региона веднага след новината, че ще се работи по магистралата. 

"Вие виждате – в момента, в който заявихме твърдо, че ще се прави, се събуди интересът за инвестиции. Ще видите другия месец по Плевен, Севлиево, Габрово какви заводи и какви интереси има на инвеститори за заводи, включително за 8 хиляди работни места за Плевен", казва той. 

Коментари: 0