Борисов връща коронабрифингите

Разширява се обхватът на медиците „на първа линия“, които ще получават бонусите от 1000 лв.

Борисов връща коронабрифингите

Снимка: МС

10233 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да се възобновят седмичните брифинги за предоставяне на актуална информация за епидемичната ситуация на медиите. Решението за това е взето с оглед на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции и бе обявено след среща на премиера с Националния оперативен щаб в Министерския съвет. 

Последният такъв брифинг се състоя в края на юни, непосредствено преди старта на активния летен сезон. 

Премиерът Борисов е „категоричен, че няма да се правят КПП-та и опроверга всякакви спекулации за затварянето на градове и въвеждане на нови ограничения за хората“, предава пресцентърът на Министерски съвет. Борисов изтъкна още, че държави с по-строги мерки от тези в България, в момента са с много по-лоши показатели от нас.

На първо място ни е важно здравето, на второ – да запазим икономиката да работи“, подчерта Борисов.

По време на срещата е потвърдено още, че на национално ниво е осигурен и необходимият ресурс от предпазни средства и медикаменти за 6 месеца напред.

В хода на срещата финансовият министър Кирил Ананиев заяви, че в проектобюджета за догодина са предвидени средства за заявените от Европейската комисия брой ваксини за България, както и ресурс за осигуряването на лични предпазни средства и дезинфектанти.

В проектобюджета за 2021 г. е гарантирано също разширение на обхвата на медиците „на първа линия“, които ще могат да получат бонусите от 1000 лв.

Подкрепи Economic.bg