Борисов видя провокация в по-високите цени на парното и иска проверка

По думите му тя идва от \"ТЕЦ-овете на Ковачки, подплатени с някои политици, които обиколиха сутрешните блокове“

Борисов видя провокация в по-високите цени на парното и иска проверка
2150 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов определи като провокация предложените значително по-високи цени на топлоенергията от топлофикациите в страната. „При положение, че газта е с 40% по-ниска, времето е топло, топлофикации излизат и казват – искаме с 60% увеличаване на цената на природния газ“, каза Борисов по време на инспекцията си на строежа на магистрала „Хемус“.

„Надявам се тук и прокурорите, и полицаите да намерят виновни“, каза Борисов.

„Сутринта се опитаха да направят една голяма провокация. ТЕЦ-овете на Ковачки, веднага подплатени неслучайно с някои политици, които обиколиха сутрешните блокове“, поясни премиерът. По думите му обаче КЕВР е опровергала предложеното повишение.

Според Борисов българското правителство е направило голям пробив, намалявайки цената на газа с 42.7%. „Нещо повече, постигнахме успех това да е и със стара дата“, добави той.

Припомняме, че според заявленията подадени от топлофикациите към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложените цени на топлинната енергия от юли са значително високи, въпреки ниските цени на природния газ последните месеци.

Подкрепи Economic.bg