Борисов: Всички работихме добре с Тереза Мей

Българският премиер се похвали с добрите ни икономически отношения с германската автомобилна индустрия

Борисов: Всички работихме добре с Тереза Мей
580 ~ 1 мин. четене

Съжалявам, с Тереза Мей действително работихме много добре всички. Това каза пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов след среща с министър- председателя на Бавария д-р Маркус Зьодер. Срещата им се проведе в деня, в който премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че ще напусне поста на лидер на Консервативната партия на 7 юни.

„Дано не ми се сбъднат най-страшните прогнози, че месеци наред заради Тереза Мей и надеждата, че ще направим Брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните и другите“, коментира той.

„Сега тя ще си тръгне, ще дойде някой друг и ще каже: „било, каквото било, когато имаме 70 и кусур депутати, да си говорим пак““, посочи Борисов. „Няма да бъде коректно и честно“, добави премиерът.

В дълга реч Борисов се похвали с икономическите ни отношения с Германия и като думите му сме толкова обвързани с германската автомобилна индустрия, че сме "семейство". „Не си намигаме, ние се целуваме и се обичаме. Даже много повече“, коментира той.

„Дали е фар, мигач, маншон, носач, спирачка, камера за видеонаблюдение, антиблокинг система, кормилни уредби, дистанционно, стъкла - всичко се произвежда в България. Само един мотор ни трябва да ни докарат. Шаситата, спирачните маркучи, целия кабелаж - това намигане ли е, това е мощна индустрия“, посочи Борисов. 

Коментари: 0