Боян Томов: Бизнесът създава икономиката и повишава стандарта на живот

Издателят на Списание Икономика поздрави българския бизнес за успехите му през тази година

Боян Томов: Бизнесът създава икономиката и повишава стандарта на живот

Снимка: Economic/Красимир Свраков

Списание "Икономика" дава тази престижна награда „Мистър и Мисис Икономика“ вече 29 години. За мен е чест и тази година да бъда домакин на събитието. Искам да благодаря специално на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, която е тук въпреки тежкия ден. Така започна поздравителният адрес на Боят Томов, изпълнителният директор на „Медия Икономика България“ ЕООД, компанията издател на списание "Икономика".

Той връчи специалната награда на списание "Икономика" на Борислав Малинов, консултант на апарт хотел „Лъки Банско“ за развитие на целогодишна туристическа дестинация и на Цветелина Николова от „Катаржина Естейт“ за популяризиране на българското вино.

„Благодаря на Списание Икономика, и в частност на Боян Томов, за наградата. Искаме да покажем, че страната ни може да е голям играч на международната сцена и че българското вино не отстъпва на чуждите марки“, каза Николова.

По време на своето изказване Томов поздрави българския бизнес за неговите успехи през годината – за това, че повишава брутния вътрешен продукт на страната, че повишава жизнения стандарт на хората. „Без бизнес няма икономика“, каза Томов.

Според него работодателите може и да са критикувани, но тяхната роля към развитието на икономиката е най-голяма.
Коментари: 0