Боян Томов: Конкурсът \"Кмет на годината\" показва добрите идеи

В този конкурс всеки е печеливш, изтъкна организаторът

Боян Томов: Конкурсът \

Конкурсът "Кмет на годината" е признание за работата на българските общини. Неслучайно председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поздрави всички ви във видео обръщение току-що. Еврокомисарят Мария Габриел също споделя на високо ниво посланията на българските общини и има голямо разбиране. Това каза в началото на церемонията Кмет на годината 2018 Боян Томов, изпълнителен директор на Портала на българските общини Kmeta.bg и организатор на конкурса "Кмет на годината".

„Кмет на годината" е платформа за идеи, за проекти, които се случват през годината. В този конкурс всеки един от 265 кметове е победител, няма губещ. Защото преди да го има този конкурс и порталът на българските общини Kmeta.bg, много хора говореха против общинската администрация и различното мислене. Това се промени! Защото ние показваме доброто, това е целта на моя екип, за което им благодаря!”, каза Боян Томов.

Той беше категоричен, че в днешно време, когато „сме малко или много озлобени, завиждаме, не знаем какво искаме, е време да покажем, че наистина има добри неща”.

Той отправи специални благодарности към двама души – Константин Каменаров, генерален директор на БНТ, и на Венелина Гочева, издател на в. „24 часа”

Целта и работата на конкурса е да показва добрите идеи. Ако с вашето старание показвате всяка година какво сте направили за хората, няма как да не успеете. Това е формула, която не съм измислил аз. Това, за добро или лошо, хората очакват от вас!”, каза още Томов в обръщението си към кметовете.

Според него всяка община трябва да бъде стимулирана да развива ин витро програми, за да се борим успешно с демографската криза в страната.

„Трябва да пазим завещаното от нашите деди, за да пребъдем!”, каза Боян Томов.

Авторитетната надпревара "Кмет на годината" с онлайн гласуване се организира за шеста поредна година от единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 общини в България – Порталът на българските общини Kmeta.bg. Стотици хиляди граждани дават оценка на работата на кметовете си и така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, за да превърнат градовете в удобно и по-привлекателно място за живеене. Победителите ще станат ясни по-късно тази вечер.

Коментари: 0