Брансън планира да изпраща хора в космоса на всеки 32 часа до 2023 г.

Първите туристи трябва в космоса се очаква да полетят догодина

Брансън планира да изпраща хора в космоса на всеки 32 часа до 2023 г.

Снимка: Virgin Galactic

Virgin Galactic планира да изпраща групи с туристи в космоса на всеки 32 часа до 2023 година. Това става ясно от документ, публикуван Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, предава Business Insider. 

Според първоначалния план на британския милиардер Ричард Брансън, чиято собственост е Virgin Galactic, е да изпрати първите туристи в космоса до юни 2020 г. Компанията се конкурира с Blue Origin на Джеф Безос и SpaceX на Илон Мъск. 

Най-новата идея за 2023 г. е част от кампания за набиране на средства за 800 млн. долара.

Пътуванията на Virgin Galactic ще се осъществяват с кораба SpaceShipTwo и ще стриват по 250 000 долара. Срещу тази сума човек ще получи 90-минутно приключение и незабравима гледка към Земята. В рамките на един полет ще могат да се включат шестима души. 

Според документа компанията планира да започне с 16 полета годишно през идната 2020 г. и да ги увеличи до 270 до 2023 г. Тогава се очаква да разполага с пълен флот от пет кораба, така че да осъществява по един полет на всеки 32 часа. 

След четири години Virgin Galactic ще има капацитета да транспортира 1 565 души годишно. Към момента над 600 са резервирали място на космически турист, което позволява на компанията да повиши депозитите от 80 млн. долара. 

Virgin Galactic изчислява, че се очаква приходите от тези търговски полети да нараснат от 31 милиона долара през следващата година до 570 милиона долара през 2023 г., според Parabolic Arc, но към тези прогнози трябва да се подхожда с повишено внимание.

След 15 години на развитие, частната космическа програма на Virgin Galatic претърпя редица неуспехи. През 2014 г. SpaceShipTwo катастрофира при тестов полет, което доведе до смъртта на помощник пилота и до сериозни наранявания на главния.
Коментари: 0