Британската икономика я очакват сътресения по време на Brexit

Бизнесът ще е несигурен за отношенията на страната с ЕС

Британската икономика я очакват сътресения по време на Brexit

Британската икономика ще се сблъска със сътресения, докато правителството преговаря излизането на страната от Европейския съюз. Това каза днес финансовият министър на страната Филип Хамънд, цитиран от Reuters.

„Ще трябва да очакваме сътресения, докато преминаваме през преговорния процес и ще има период от няколко години, в които бизнесът ще бъде несигурен за окончателното състояние на отношенията ни с ЕС и по време на този период ще трябва да подкрепяме икономиката“, заяви Хамънд.

Той добави, че иска да види споразумение за Brexit, според което британските компании да имат максимален достъп до единния пазар на ЕС, докато същевременно правителство зачита призива на гражданите да контролира границите на страната.

Филип Хамънд на конференция на консервативната партия заяви, че той ще управлява публичните финанси на страната по различен начин от своя предшественик Джордж Осбърн. Той обеща "нов план за ситуацията, пред която Великобритания е изправена след гласуването за Brexit.

В неделя премиерът Тереза ​​май каза, че Великобритания ще започне официални преговори за развод с ЕС до края на март следващата година.

Коментари: 0