Синдикатите заплашват British Airways с „ответен удар“ заради съкращенията

Британската авиокомпания обяви, че губи по 20 млн. паунда на ден и ще съкрати 12 000 човека

Синдикатите заплашват British Airways с „ответен удар“ заради съкращенията

Снимка: БТА

Служителите в British Airways е все по-вероятно да започнат стачка през септември заради новите договори, които се предлагат на персонала на авиокомпанията. Профсъюзът Unite обяви, че предложенията към персонала на авиокомпанията не са достатъчно „стабилни“ и могат да намалят значително заплащането им, предава Reuters.

За първи път наземният персонал на авиокомпанията заплаши с протести през месец юли. След гласуване вчера, по време на заседание на профсъюза, стана ясно, че адвокатите започват подготовка на стачните действия.

British Airways се бори за оцеляване, след като пандемията спря почти напълно международните пътувания. От британската компания обявиха, че губят по 20 млн. паунда на ден и че ще съкрати до 12 000 работни места в опит да се справи с кризата.

Съюзът Unite е на мнение, че съкращенията в British Airways са прекалени. Според тях персоналът, който остава в компанията, ще трябва да работи на договори, които не „осигуряват стабилност и ще намалят заплатите им до 43%“. „Достатъчно! Сега ще инструктираме нашите юридически специалисти да пристъпят към правни действия, които ще нанесат тежък удар на British Aiways през есента ”, се казва в съобщение на Unite.

Коментари: 0