British Airways се надява да възобнови полетите си от юли

Компанията прогнозира, че преди 2023 г. пътникопотокът няма да се възстанови напълно

British Airways се надява да възобнови полетите си от юли

Снимка: pixabay

1088 ~ 1 мин. четене

British Airways обяви, че планира да възобнови голяма част от полетите си през юли, ако мерките са достатъчно облекчени и го позволяват, съобщава BBC. Британско-испанската International Airlines Group (IAG), която е собственик на British Airways, обяви, че подобни планове все пак са доста „несигурни“ и очаква търсенето на полети от страна на пътниците да не се възобнови през 2023 г.

 „Ние ще адаптираме всичко така, че да гарантираме безопасност на хората и те да бъдат защитени в новата среда“, каза изпълнителният директор на IAG Уили Уолш. Той потвърди също така, че компанията е получила 300 млн. паунда финансиране от Банката на Англия, за да се справи с кризата, пред която е изправен браншът.

Групата заяви, че дори да възобновят полетите си през юли, то капацитетът, с който ще лети компанията ще е поне наполовина от обичайните нива. Съобщението на компанията за плановете й за възобновяване на полетите идва, след като British Airways отчете загуби от 1.68 млрд. евро след данъците, за първото тримесечие на годината. В това число се включват и 1.3 млрд. евро такси за хеджиране на горива.

IAG също отчете оперативна загуба от 535 млн. евро за тримесечието. За сравнение през същия период на 2019 г. компанията отбеляза печалба от 135 млн. евро. В опит за справяне с кризата IAG обяви, че ще отложи поръчките си за 68 нови самолета.

Коментари: 0