Брокер намери 30 хил. долара, дари ги за благотворителност

Вермунд Торкилдсен ги открил случайно в новото си жилище

Брокер намери 30 хил. долара, дари ги за благотворителност
244 ~ 1 мин. четене

Норвежки брокер намери 38 хил. долара под камината в новия си апартамент, след което ги дари за благотворителност, съобщи Associated Press.

Докато показва на приятел новия си апартамент в Осло, купен преди 2 седмици, Вемунд Торкилдсен намира парите. Това става, докато двамата мъже се опитват да установят дали камината може да бъде преместена в друга стая, но след като я повдигат, виждат под нея плик, в който има 350 хил. норвежки крони (38 хил. долара).

„Първоначално се зарадвахме, сякаш сме спечелили от лотарията. След това обаче си казах, че това не са мои пари”, разказа 27-годишният Торкилдсен.

Предишният собственик на апартамента била фондация за борба с рака, която го получила като наследство, след което Торкилдсен го купил. Затова той решил, че фондацията трябва да получи сумата.

От ръководството на фондацията потвърдиха, че брокерът им е предоставил парите.

„Много хора казаха, че биха сторили същото, а това е приятно да се чуе”, отбеляза Торкилдсен. Той получил много похвали от приятели и от непознати, които се свързвали с него по телефон, имейл, и в социалните мрежи.

Подкрепи Economic.bg