Burger King иска звезда Мишлен

Белгийският клон на веригата за бързо хранене смята, че един от бургерите ѝ заслужава високото отличие

Burger King иска звезда Мишлен

Снимка: Unsplash

Веригата за бързо хранене Burger King смята, че един от бургерите ѝ с телешко месо заслужава звезда на Мишлен. Белгийският клон на американската компания стартира петиция с искане за оценка и евентуално присъждане на една от най-желаните звезди за бургера Master Angus, насърчавайки последователите да подпишат онлайн петицията, насочена към инспекторите на Michelin Guide.

„Добре, ще признаем, че оценените със звезди ресторанти и Burger King на пръв поглед не си приличат. Но колко места от Вашата малка червена книжка, които сервират изключителни ястия, могат да ги доставят на масата за пет минути?“, казват от веригата за бързо хранене.

Компанията добавя в своята реклама на подетата кампания: „Заслужаваме тази малка звезда, не мислите ли?“

Първоначално петицията не предизвика голям интерес – по-малко от 500 души я подписаха, но доведе до реакция във Facebook от екипа на Michelin Guide.

„Кой е казал, че имате нужда от сребърно обслужване?“, пише Michelin Guide в отговор на публикация на Burger King Luxembourg, като предположи, че наистина ще опитат бургера.

Michelin обеща на шега, че инспектор ще прецени бургера по стандартния набор от критерии, който включва качеството на съставките му, майсторството на готвенето, хармонията на вкусовете и доколко личността на готвача е вплетена в ястието.

Първото ръководство на Michelin е публикувано през 1900 г. като пътеводител за шофьори във Франция и оттогава изданието се превръща в най-големия авторитет в гастрономията в световен мащаб.

Инспекторите използват пет критерия, за да преценят резултата на ресторанта и са присъдили поне една звезда Мишлен на повече от 15 000 ресторанта по целия свят.

Понастоящем около 105 ресторанта са изброени в наръчника като получили максимум три звезди Мишлен.

Коментари: 0