България вероятно ще отвори скоро границите си за турски туристи

Това стана ясно от думите на министъра на туризма Марияна Николова

България вероятно ще отвори скоро границите си за турски туристи

Снимка: Министерството на туризма

Министерството на туризма работи активно за премахване на препятствията пред пътуванията заради пандемията от Covid-19. Към момента съвместно с Министерството на здравеопазването проучваме възможностите за отпадане на ограниченията за влизане в България от Турция за български и турски граждани. Очаквам в близко бъдеще усилията ни в тази насока да имат положителен резултат, каза министърът на туризма Марияна Николова по време на среща с посланика на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок.

Министър Николова увери посланика, че във всички хотели, ресторанти и други обекти както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват противоепидемичните норми срещу ковидвируса.

Сътрудничеството между нашите страни беше  пример за другите държави в разгара на ковидкризата, посочи посланик Секизкьок. В туризма обаче ограниченията не бяха преодолени и двете страни страдат от това, каза още тя. Интересът на турските туристи към България продължава да е много голям, те познават добре страната и искат да я посещават повече, категорична бе тя. Нейно превъзходителство благодари за топлия прием и обеща активно съдействие за надграждане на двустранните контакти в туризма в полза на бизнеса и потребителите.

Турция е сред приоритетните туристически пазари и партньори на страната ни. През 2019 г. общият брой на туристическите посещения от Турция е близо 649 хил. Тя е топ дестинация и за българските граждани, посочи министър Николова.

Коментари: 0