Българска компания за „умно“ земеделие привлече инвестиция от €1 млн.

Новата порция свеж капитал влиза на втората година от съществуването на Ondo Solutions, подсказвайки потенциала на продукта ѝ

Българска компания за „умно“ земеделие привлече инвестиция от €1 млн.

Снимка: Ondo Solutions

4088 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Българската компанията Ondo Solutions, която разработва технология за „умно“ и автоматизирано земеделие, привлече нова инвестиция от 1 млн. евро. Новата порция свеж капитал влиза на втората година от нейното съществуване и подсказва за потенциала на продукта ONDO. Водещ инвеститор отново е фондът Eleven Ventures, който пръв през миналата година подкрепи екипа на компанията. Новите играчи в този рунд са Sofia Angels Ventures, BrightCap, MFG Invest, HR Capital.

Най-големият инвеститор в новия Seed рунд на Ondo Solutions е Sofia Angels Ventures – фонд за рисков капитал, подкрепен от Европейския инвестиционен фонд, заедно с бизнес ангели, семейни офиси и други частни инвеститори и фондове. За първата си инвестиция в България Sofia Angels Ventures избра именно Ondo Solutions.

До момента решението на Ondo Solutions е инсталирано и работи успешно в оранжериите и земеделските площи на над 15 фермери в България и Северна Македония – въпреки затрудненията, които изминалата година поднесе заради пандемията. Сега компанията гледа израелския пазар, където й предстои участие в един от най-влиятелните хъбове за земеделие в света – EIT FAN в Хайфа.

ONDO представлява смарт система за прецизно напояване, торовнасяне и климатичен контрол за всички видове култури. Подходящ е за внедряване в оранжерии и открити земеделски площи. ONDO може да се инсталира както върху съществуващи напоителни системи, така и заедно с чисто нови напоителни и климатични инсталации. Платформата управлява автоматично процесите във фермите, така че да се постигат оптимални разходи и да се увеличават добивите. ONDO се управлява от фермерите дистанционно от компютър или мобилно устройство.

Подкрепи Economic.bg