Charlie Hebdo публикува карикатура на падналия руски самолет

В интернет се появи петиция за санкции срещу Франция

Charlie Hebdo публикува карикатура на падналия руски самолет

Френският сатиричен седмичник Charlie Hebdo публикува на сайта си карикатура на катастрофата на руския военен самолет ти-154, който се разби в Черно море.

На рисунката е изобразен падащ самолет и мъж във военна униформа (вероятно солист от хора "Александров"), който пее” „А-А-А-А-А-А”. Надписът към карикатурата гласи: „Репертоарът на хора от Червената армия се разширява”.

В сряда вечерта, след като се появява карикатурата, в интернет е публикувана петиция "За налагане на санкции срещу Франция за подигравката на изданието Charlie Hebdo над трагедията в Русия." Тя вече е подписана от над 2000 души.

„Това не е първата проява на омраза към руснаците. Миналата година Charlie Hebdo публикува карикатура на катастрофата на руския самолет в Египет, при който загинаха 224 души”, пише в петицията.

Руският военен самолет Ту-154 изчезна от радарите на 25 декември сутринта няколко минути, след като излита от Сочи. На борда му има 92 души, включително военнослужещи, журналисти и легендарният руски ансамбъл „Александров”. Те са пътували за Сирия. Самолетът падна в Черно море близо до крайбрежието на Сочи. Все още причината за катастрофата се разследва. 

Коментари: 0