Четири компании искат да поддържат мотрисите Siemеns

БДЖ иска да ремонтира единствената си съвременна придобивка

Четири компании искат да поддържат мотрисите Siemеns

Четири компании са кандидатствали за поддръжката на дизеловите мотриси Siemens. Това стана ясно след като бяха отворени офертите, които фирмите са подавали.

Документи са подали “Експрес сервиз” ООД, ДЗЗД Обединение "Дезиро Сименс", Щадлер Унгария - Железопътна поддръжка КФТ и Алстом Транспорт С.А. Офертите са за техническата поддръжка за 5-годишен период на дизеловите влакови мотриси и на електрическите влакови мотриси. Максималната стойност на обществената поръчка е 164 млн. лв.

След преглед на подадените документи, предстои да излезе решение на комисията за преминалите предварителния подбор участници. Към тях ще бъде изпратена официална покана за предоставяне на техническа и ценова оферта. След отваряне на офертите стана ясно, че“Експрес сервиз” ООД не е приложила документ за притежаване на стандарт за управление на енергийната ефективност ISO 50001.

Причината за обявяването на обществената поръчка е недостиг на мотрисни влакове и локомотиви. Тя е свързана с основен ремонт на 45 мотриси Siemens – електрически и дизелови, за подобрения и поддръжка.  Част от поръчката ще бъде и за възстановяването на шест на спрени от движение мотриси. Останалите пет няма да се ремонтират, защото са "тотална щета" след катастрофи, обяви през ноември миналата година тогавашният директор на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД Димитър Костадинов. 

Коментари: 0