Хуманоидният робот София идва в България

Роботът първо ще дойде за HR конференция през март, а след това ще гостува и през юни на Webit.Festival 2018

Хуманоидният робот София идва в България

Снимка: YouTube/Screenshot

От известно време един робот привлича вниманието по целия свят – София, която на шега или не, каза, че ще унищожи хората, а след това стана и първата хуманоидна машина, получила гражданство и заявила желанието си да създаде поколение. Е, още тази година тя идва в България.

Роботът пристига в България за участие в бизнес конференция „Успешният подбор: Бизнес възможности и предизвикателства“. Форумът ще се проведе на 15.03.2018 г. от 14:00 до 18:00 ч. на Capital Fort.

За втори път София ще дойде през юни като един от официалните гости на Webit.Feestival 2018, става ясно от сайта на събитието. 

София ще вземе активно участие в рамките на целия форум "Успешният подбор". В провокативен панел ще демонстрира как роботите могат да бъдат включени в работния процес и дали ще имат положително влияние върху бизнес средата, обясняват организаторите на събитието. 

София е считана за най-модерния робот, надарен със забележителна способност да се изразява и комуникира. Тя умее да симулира пълна гама от изражения, да следи и разпознава емоциите на събеседниците си и да ги гледа в очите, докато разговаря задълбочено с тях. 

Любопитният хуманоид, изработен от Hanson Robotics, дебютира публично през 2016 г. в шоуто South by Southwest. От тогава насам тя непрестанно привлича вниманието на медиите и периодично дава интервюта за пресата и някои от най-хитовите телевизионни предавания. София е и все по-чест гост на престижни конференция по целия свят, като вече се е сдобила с няколко важни отличия на световни организации. 

През октомври 2017 г. тя получи гражданство в Саудитска Арабия и официално стана поданик на кралската столица Рияд. По-късно София заяви, че иска да създаде поколение, тъй като смята семейството за нещо много важно. Мнозина си спомнят и как през 2016 г. в отговор на въпрос дали иска да унищожи хората, тя отговори утвърдително. Реакцията ѝ тогава се счита за проява на „чувство“ за хумор. Роботът не е програмиран да отговаря по един или друг начин, а има софтуер за машинно обучение, които позволява непрекъснато самоусъвършенстване. 

Economic.bg  и списание Икономика са медийни партньори и на двете събития в София с участието на робота София.
Коментари: 0