Daimler дава 200 евро бонус на здравите служители

Компанията стимулира работниците си и пресича злоупотребите с болнични

Daimler дава 200 евро бонус на здравите служители

Автомобилният гигант Daimler възнамерява да възнагради служителите, които през годината не са ползвали нито един ден болничен. Присъственият бонус възлиза на 200 евро бруто.

Новият присъствен бонус беше договорен между работническия съвет и Daimler. Пълен бонус ще получат служителите, които са не са имали нито един неприсъствен ден поради болест, в рамките на една календарна година.

За всяко тримесечие, в което не сте ползвали болничен, получавате 50 евро. Само за един ден неработоспособност, служителят ще получи 30 евро бонус, съобщават от компанията. От втория ден на болничния бонусът за тримесечието отпада.

Служители с хронични заболявания се намират в много трудна ситуация. Това разпореждане цели да стимулира служителите, които са злоупотребявали с възможността да ползват болничен.

Бонусът е само част от голямото споразумение по темата за здравето на служителите. То включва доброволен и безплатен здравен преглед на всички служители, този мониторинг ще доведе също така и до ранното откриване на рискове за здравето.

Здравният контрол и присъственият бонус са в пилотна фаза и се тестват в заводите в Бремен, Касел и централата на Daimler в Щутгарт.

Коментари: 0