Дълбоко не ме интересува нервната криза на ДПС

Господин Местан и неговите колеги не се интересуват от състоянието и реалните проблеми на хората, става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС, заяви здравният министър Петър Москов

Дълбоко не ме интересува нервната криза на ДПС
Единствената ми цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването. Моята лична цел и целта на екипа, от който съм част, е пълен мандат на правителството и завършване на много дълго отлаганите реформи, това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов пред "Дарик".

Той е категоричен, че познава сферата, която ръководи в момента, познава проблемите й и налага различни правила заедно с пациентските организации, Лекарския съюз и всички участници в диалога за здравеопазването.

"Аз съм доволен от това, че тези усилия срещат обществено одобрение. Не съм имал и никога няма да имам друга и различна цел. Житейският ми път ме е подготвил за това, а доколко съм готов, ще видим през следващите месеци", обясни министър Москов.

По повод обвиненията в лъжа, отправени от лидера на ДПС Лютви Местан към здравния министър, както и консултациите на парламентарната група за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари, Петър Москов заяви:

"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. Аз, като министър, в момента се занимавам с наистина важни и смислени неща. Цялото ми внимание е съсредоточено върху промените, които другата седмица влизат в Министерски съвет, след това в парламента за Закона за здравното осигуряване, върху промяната на начина, по който се осъществява лекарствената политика. Тоест все неща, които касаят ежедневието на хората. Така че въобще не ме вълнува истерията на ДПС", обясни Москов.

"За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши; да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че обръчите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър.

"На тази корпорация, която този човек представлява политически, аз гледам като на тумор. Лекарят няма емоционално отношение към тумора, той се стреми към това да го изреже и да излекува организма. Точка! Нов ред", допълни за случая Москов.
Коментари: 0