Десет топ джаджи на 2014 г.

Сайтът на CNN публикува най-интересните изобретения на годината

Десет топ джаджи на 2014 г.
Екзоскелет Fortis Lockheed Martin


Екзоскелет Fortis Lockheed Martin е истински помощник за индустриалните работници. Той се захваща за пояса и раменете на работника и благодарение на него става възможно вдигането и преместването на предмети с тегло до 36 паунда. Скоро от Fortis ще определят цената на революционното си изобретение.

Камера Panono


Панорамните снимки са забавни, но изискват големи усилия, за да станат добре със смартфон. Затова камерата Panono улеснява процеса, като е нужно единствено да бъде активирана и хвърлена във въздуха. Ако имате възможност да инвестирате 549 щатски долара, със сигурност ще запазите веселите си спомени с панорамен изглед.

The Bitdefender Box 

Революционното изобретение The Bitdefender Box решава няколо проблема наведнъж. Първо изиграва ролята на рутер, който има антивирусни функции за всяко устройство, което е свързано към него. Контролните му възможности улесняват родителите при владеенето на смартфоните на децата си, а също така спомага за повече лично пространсто у дома. Все още няма обявена цена, но се очаква скоро да излезе на пазара.

"Умна баскетболна топка"

The 94Fifty е "умна" баскетболна топка, която изиграва ролята и на личен треньор. Оборудвана е със сензори, които измерват параболата, ускорението и посоката на удара. Със специално смартфон приложение ще се информирате за данните си и ще подобрите стрелбата си, за да станете по-добър баскетболист само срещу 250 щатски долара.

Система за сигурност


Практично решение за сигурност предлагат от Smartlock. Вече можете да отключите дома си от мобилния телефон или да изпратите цифров ключ на някой, който се нуждае от достъп до жилището ви. Разбира се можете и да отмените пропускателните функции на вече издаден ключ на хора, които не желаете да имат достъп до жилището ви. Цената на умната ключалка е 250 щатски долара. 

"Умна" LED крушка


Ако сте забравили осветлението включено не се притснявайте. Само срещу 20 щатски долара можете да се снабдите с "умна" LED крушка, която можете да контролирате от смартфона си или да настройте таймер за изключване или включване.


Da Vinci AIO е иновативен 3D скенер принтер, който позволява да копирате предмети в реален размер, без въобще да имате идея как се изработва желания предмет. Просто трябва да поставите даден обект вътре и след няколко часа ще имате пластмасова реплика. Изобретението на XYZprinting струва поносимите 800 щатски долара и е невероятен продукт, който показва потенциала на 3D печата в бъдеще. 

Мини камераPolaroid се явява като най-силната конкуренция на Go Pro. HD Cube е мъничка камера с квадратен вид и струва само 99 щатски долара, което я прави доста апетитна за потребителите. Може да записва HD видео до 90 минути с 1080р. качество на картината. 

Дронове
Дроновете са полезни и забавни, но в повечето случаи са адски скъпи. Не така обаче мислят от концерна Hobbytron. Безпилотните им квадрокоптери LadyBug струват скромните 25 американски долара и имат възможност да снимат на височина до 1000 фута.

Топлинен сензор

Flir One е топлинен сензор, който има директна връзка с вашия iPhone и показва инфрачервена топлинна карта на околността,  която може да ви подскаже дали трябва да си напомпате гумите, от къде тече тавана ви или източника на неприятната миризма в дома ви. Невероятната джунджория струва 349 щатски долара.
Коментари: 0