Десетте дестинации, към които интересът ще расте през 2018 г.

Подреждането направи TripAdvisor

Десетте дестинации, към които интересът ще расте през 2018 г.

Снимка: Pixabay

Популярният туристически сайт TripAdvisor представи класацията си за дестинациите, които през 2018 г. ще имат най-голям възход (Destinations on the Rise). Подреждането е част от шестите годишни награди Travellers’ Choice.

При класирането се използва алгоритъм, който показва на годишна база позитивните отзиви в сайта от пътешественици относно настаняване, ресторанти, забележителности, както и засилен интерес за резервации на различни дестинации.

Вижте кои 10 дестинации са с най-голям потенциал за възход през 2018  г.:

10. Казабланка, Мароко


Снимка Pixabay

Днес Казабланка е голям, модерен град, но бившият френски колониален град все още позволява безброй филмови моменти за тези, които искат да усетят любовта на Медината - Стария град. Casa (както го наричат местните жители) не е твърде туристически, но е най-космополитният и създаващ усещане за Запада град в Мароко. Посетете джамията "Хасан II" (на снимката) и туристическия комплекс Корниш.

9. Нерха, Испания


Снимка Pixabay

Разположен в източния край на Коста дел Сол, Нерха се гордее с почти 10 мили плажове със ситен пясък, и предлагането на множество забавления като водни ски, гмуркане и плаване. Въпреки че е ориентиран към туризма, градът не е завладян от големи хотели, а огромната му алея предлага панорамни гледки към Средиземно море.

8. Ровин, Хърватия


Снимка Pixabay

Ровин произнасян още като Ровини или Ровиня е град на Адриатическото крайбрежие на Хърватия. Разположен е на западния бряг на полуостров Истрия, на около 50 км южно от границата със Словения. Градчето е едно от най-романтичните места по Адриатика и е популярен туристически курорт и активно рибарско пристанище. Смятан е за най-романтичният град в Хръватия.

7. Рига, Латвия


Снимка Pixabay

Латвийската столица, най-големият балтийски град, е очарователна смесица от горда латвийска традиция и влияния на различните страни, които са владели страната. Центърът на града в стил Ар Нуво е обект под закрилата на ЮНЕСКО като световно наследство. Старият град с изобилието от красива архитектура,  барове и ресторанти, може да бъде разгледан пеша. В новия град се стига лесно с ефективна и модерна автобусна и трамвайна мрежа.

6. Сан Хосе, Коста Рика


Снимка Wikipedia

Много жива и изпълнена с викториански имения, оживената столица на Коста Рика е построена с печалбите от търговията с кафе и работещите плантации със "зърна злато" все още обграждат града. Опитайте прясно изпечени местни сортове кафе в Mercado Central. Посетете Музея на златото. Много реновирани забележителности сега се помещават в стилни хотели. Нощният живот е съсредоточен в Ел Пуебло. Не пропускайте елегантния Национален театър.

5. Гданск, Полша


Снимка Pixabay

Един от най-красивите градове в Полша, Гданск край Балтийско море играе важна роля в историята, особено през 20-и век. Той е една от точките, където пред 1939 г. се слага началото Втората световна война, а след това - през 1980 г. - родното място на профсъюзното движение "Солидарност", което доведе до края на комунизма в Източна Европа. Старият град на Гданск е старателно реконструиран по подобие на вида му през златния период на Ханзейската лига. В сградата на Кметството, строена през 14-и век, се намира и градския исторически музей.

4. Халифакс, Канада


Снимка Pixabay

Според пътешествениците Халифакс в Нова Скотия е най-добре да се обиколи пеша. Потопете се в богатата история на града с обиколка на Морския музей на Атлантика, не пропускайте да видите Цитаделата от 18-и век. След това влезте в някой от големите барове и ресторанти на Халифакс и се порадвайте на живата музика.

3. Найроби, Кения


Снимка Pixabay

Известен като африканската сафари столица, Найроби е енергичен, модерен град, който може да е едновременно пример за очарователна дива природа и за нощен живот. Музикалните клубове пулсират от живот, пълно е с магазини и супермаркети, а в разнообразието от ресторанти ще изкушите небцето си с местни деликатеси. Най-популярните забележителности са музеят "Карен Бликсен", Центърът на жирафите, както и черните носорози в Националния парк Найроби. Компактният център на града е безопасен за разходка пеша, а до другите райони е достъпно да се стигне с такси.

2. Капаа, Хавай


Снимка Wikipedia

Капаа на местен език означава „солиден”. Пътешествениците намират този малък град, сгушен в основата на планината Нуну (Спящият гигант) в Кауай, като приятелски за туристите с разнообразието си от хотели, търговски центрове и ресторанти. Kinipopo Shopping Village е любимо място за забавление с множество заведения за хранене и малките сувенирни магазини. Потърсете логото "Kauai Made" за продукти, произведени от местни занаятчии, използващи традиционни материали. Каппа предлага също възможности за водни спортове, включително водни ски и каяк.

1. о-в Ишигаки, Япония


Снимка Wikipedia

Ишигаки е зашеметяващ бял остров в архипелага Окинава. Водата около Ишигаки е чисто синя, плажовете са от бял пясък. Но излежаването на плажа не е достатъчно. Тези, които вече са посетили острова, препоръчват обиколка с лодка със стъклено дъно, за да може да се насладите на гледката от коралови рифове и тропически риби.

Коментари: 0